Zatražena informacija o radovima na kružnom toku na Pofalićima

Na 37. sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo SBB je podnio inicijativu u vezi s kružnim tokom na Pofalićima.

Naime, inicijativa je upućena na ruke Vladi KS, premijeru Mariju Nenadiću i Direkciji za puteve KS, a odnosi se na trajanje radova na samom kružnom toku, plan izvođenja radova, kao i odvijanje saobraćaja u vrijeme radova.

Zbog velike zabrinutosti građana naselja Pofalići 1 i Pofalići 2, kao i okolnih naselja koji svakodnevno koriste predmetnu saobraćajnicu, traži se informacija vezana za kružni tok.

– Kao Vijeće smo učinili sve što je bilo u našoj moći, izdvojivši kroz budžet 700.000 KM te je potpisan aneks ugovora između Općine i Direkcije za puteve, koja je participirala sa 800.000 KM. Građani su zabrinuti shodno tome da se radovi ne izvode vikendima, kao ni u vrijeme večernjih sati te molimo Direkciju da poduzmu sve potrebne radnje i aktivnosti da bi se građanima omogućilo normalno odvijanje saobraćaja – kazao je Edin Rovčanin, dopredsjedavajući Vijeća Novo Sarajevo.

Naveo je da je Direkcija za puteve KS provela javnu nabavku i odabrala izvođača radova te je jedina koja ima ingerencije da omogući osnovna prava građana za bolju i bržu saobraćajnu komunikaciju cijele općine.

– Građani su opravdano nezadovoljni samim gradilištem, odnedavno je tek postavljena oglasna tabla te nemaju informaciju o vremenu završetka radova, a ni samo saobraćajno rješenje koje je trenutno ponuđeno građanima ne odgovara zbog broja vozila koja svakodnevno cirkuliraju predmetnom saobraćajnicom. Kružni tok je trenutno od najvećeg interesa za našu općinu i njene građane te će SBB svojim djelovanjem pratiti realizaciju radova i o svemu pravovremeno informirati građane – naveo je Rovčanin.

NAJNOVIJE